Doručenie kamkoľvek v SR, ČR a HU

29.10.2019
Autor: Kvety.sk



TAGY

#tipy

Výnimočný darček na Mikuláša

Každoročne sa všetci tešíme na Svätého Mikuláša, ktorého oslavujeme 6. 12. Tento deň prináša radosť nielen pre deti, ale pre každého z nás, kedy aspoň symbolicky malou sladkosťou môžeme potešiť blízkych v našom okolí.

Ako vlastne vznikol sviatok Svätého Mikuláša?

Postava Mikuláša je skutočná a nie je vymyslená. Mikuláš bol svätec, ktorý žil v dnešnom Turecku. Pochádzal z bohatej rodiny a už od mala sa vyznačoval štedrosťou, dobročinnosťou a pomocou ostatným. Po smrti bohatých rodičov Mikuláš rozdelil svoj majetok chudobným ľuďom a sirotám. Neskôr sa z neho stal arcibiskup. Na pamiatku jeho dobročinnosti a lásky k ľudom, oslavujeme 6.12. deň Svätého Mikuláša a rozdávame si symbolické darčeky. Svätého Mikuláša oslavujú ľudia na celom svete v rôznych podobách.

Radostný zvyk na Slovenku

Na Slovensku je zvykom, aby si deti v deň pred Svätým Mikulášom 5. 12. očistili topánky, či čižmičky a vložili ich do okna. Do rána ich tam čaká prekvapenie v podobe sladkých radostí, dezertov, čokolád, či hračiek symbolizujúcich nadchádzajúce obdobie Vianoc.

Pripravte aj Vy nielen svojim ratolestiam, ale aj priateľkám, mamám a blízkym sladké prekvapenia, ktoré sme pre Vás pripravili v Kvety.sk. Inšpirujte sa a ochutnajte pripravené sety v rôznych darčekových boxoch a vrecúškach. Vyberte si sladké čokolády od poctivých slovenských výrobcov, kinder vajíčka, či kokosom zasnežené bonbóny Raffaelo. K sladkým prekvapeniam sme v Kvety.sk pridali aj milé postavičky symbolizujúce Vianoce a zimnú atmosféru – hravé soby rôznych veľkostí, či sovy, ktoré môžete následne využiť aj na dekoráciu Vašich vianočných interiérov a detských izbieb.

Veríme, že sladké prekvapenia, ktoré sme pre Vás v Kvety.sk pripravili vyčaria úsmev nielen na detských tváričkách.

Podeľte sa s nami o radosť z otvárania mikulášskych prekvapení aj na našom @kvety.sk a @Kvety s hashtagom #KVETYSKMIKULAS





Ďalšie články