Doručenie kamkoľvek v SR, ČR a HU

17.04.2023
Autor: Kvety.sk


Kedy je Deň matiek v 2023 a tipy na darček

Medzinárodný deň matiek je oslavou ženy ako matky, ich obetavej lásky k rodine a deťom. Na Slovensku sa oslavuje tento deň vždy druhú májovú nedeľu a je výbornou príležitosťou vyjadriť našim maminkám ako veľmi ich ľúbime a ako si Vážime, čo pre nás robia a ako nás dokážu povzbudiť či inšpirovať. Tento rok pripadá Deň matiek na 14. mája.

Povedať ďakujem a ľúbim ťa sa dá mnohými spôsobmi. Napríklad peknou kyticou kvetov, s čím Vám vieme pomôcť aj my z Kvety.sk. Mnohokrát však stačí vrúcne objatie alebo krátka báseň či darček, ktorý vyrobíte vlastnými rukami. Nemusí sa jednať o drahý dar.

Ak však z akéhokoľvek dôvodu nemôžete druhú májovú nedeľu prežiť s Vašou milovanou maminkou, máme pre Vás pár tipov na kyticu, ktorá Vašu mamičku zaručene poteší.

Máj je krásne obdobie, kedy je k dispozícii množstvo krásnych kvetov, no azda najžiadanejšie sú v tomto období tulipány. Ich pestrá paleta farieb v kombinácii so sviežou zeleňou alebo štýlovým papierom prinesie do tváre každej mamy radosť a šťastie.

Ruže zas povedia Vašej maminke to krásne „Ľúbim ťa“ a nezáleží na tom či sa jedná o tradične červené ruže alebo kyticu ruží plnú farieb. Dokonca veľa starších dám viac inklinuje k pestrejším kyticiam z ruží alebo menších no o to bohatších trsových ruží.

Originálny darček, ktorý vyvolá pocit výnimočnosti? Aj to sa dá pomocou kvetov. Napríklad taká kytica z orchideí prezradí Vašej mamičke, že je pre Vás výnimočná a dôležitá.

Často však chceme darovať maminke darček, ktorý jej ako sa hovorí „spraví deň“. Úsmev je to, čo najradšej vidíme na tvári našich maminkách. A to je dôvod prečo sú také predávané na tento sviatok kytice zo slnečníc. Slniečka, ktoré svoj úsmev šíria na tváre všetkých, ktorí ich uvidia.

Každá žena miluje kvety, ich vôňu a sviežosť, ktorú prinášajú do našich domovov. Preto sa tak radi obklopujú nielen kyticami z rezaných kvetov, ale aj črepníkovými kvetmi, ktorými naše maminky dokážu zaplnil nejednu izbu v dome alebo byte. Najpopulárnejšími črepníkovými kvetmi sú bezpochyby orchidey, ktoré sú nenáročné a kvitnú veľmi dlhý čas.




Ďalšie články